Pomaly pečená kačica - šťavnaté mäkkúčke mäsko

Sem-tam, raz za čas nezaškodí trošku si omastiť bruško. A pečená kačička je na to ako stvorená. Upečme si ju pekne pomaličky bez akejkoľvek roboty pri pečení. Večer si pripravíme a ráno len strčíme do rúry.




Potrebujeme: Kačicu, soľ, rascu, 2 jablká, 2 cibule.

Umytú kačicu večer poriadne nasolíme zvonku aj zdnuka. Posypeme rascou. Jablká rozkrojíme na štvrťky, zbavíme jadierok. Cibuľu olúpíme a rozkrojíme na štvrťky. Štvrťkami cibule a jabĺk vyplníme vnútro kačice a vložíme ju do rána do chladničky.
Ráno nastavíme rúru na horné aj spodné pečenie a teplotu 120 st. Predhrejeme a vložíme kačičku v uzatvorenom pekáči. Pečieme cca 5 hodín. Rúru počas pečenia neotvárame.

Komentáre

Obľúbené príspevky