Preskočiť na hlavný obsah
Červená rybka so zemiakmi
Dnes bolo vonku síce nad nulou, ale nejako sychravo. Celkom inak ako včera. Už ani tú vôňu jari som necítil. Je február a to je ešte na jar asi trošku skoro. S tým sa asi nedá nič robiť.
No ale môžem si niečo fajné uvariť a potešiť sa pri dobrom jedle.
Dnes to bude rýchle a výborné. Mám v chladničke pekné rezy z červenej ryby. Okrem nej potrebujem už len zemiaky, maslo a korenie. Zemiaky očistím, osolím, porascujem a dám pomaly dusiť na troške vody.
Kým sa zemiaky dusia, rybu naporcujem, umyjem, osuším utierkou a nasolím pekne "miesto pri mieste". Celá plocha s mäsom musí byť pokrytá jemnou vrstvou soli.
Keď sú zemiačiky mäkké, dám na ne porcie ryby a na každú položím kúsok masla.
Rybka je rýchlo hotová a už mi na ňu tečú sliny. Takže sa do nej môžem hneď pustiť,...
Komentáre
Zverejnenie komentára