Červená kapusta dusená (ku kačičke)
Aká by to bola kačička bez klasickej dusenej červenej kapustičky. Tak poďme na to!
Potrebujeme: Hlávku červenej kapusty, dve červené cibule, bravčovú masť, soľ, rascu, cukor, ocot.
Hlávku očistíme od vrchných listov, rozrežeme na štvrtky, vyrežeme hlúby. Nakrájame na drobné rezance. Prípadne môžeme postrúhať na strúhadle.
Kapustu posolíme cca lyžicou soli, pridáme rascu, premiešame a necháme pustiť šťavu. Dve cibuľky nakrájané nadrobno orestujeme na masti do sklovita. Pridáme kapustu, podusíme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. V kuchte to trvá cca hodinu.
Keď je kapusta mäkká pridáme asi 3 polievkové lyžice cukru a ocot podľa chuti. Zdravšie je okysliť citrónovou šťavou. Ešte 10-15 minút dodusíme s môžeme podávať.
Potrebujeme: Hlávku červenej kapusty, dve červené cibule, bravčovú masť, soľ, rascu, cukor, ocot.
Hlávku očistíme od vrchných listov, rozrežeme na štvrtky, vyrežeme hlúby. Nakrájame na drobné rezance. Prípadne môžeme postrúhať na strúhadle.
Kapustu posolíme cca lyžicou soli, pridáme rascu, premiešame a necháme pustiť šťavu. Dve cibuľky nakrájané nadrobno orestujeme na masti do sklovita. Pridáme kapustu, podusíme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. V kuchte to trvá cca hodinu.
Keď je kapusta mäkká pridáme asi 3 polievkové lyžice cukru a ocot podľa chuti. Zdravšie je okysliť citrónovou šťavou. Ešte 10-15 minút dodusíme s môžeme podávať.
Komentáre
Zverejnenie komentára